PROIECT FINALIZAT

  • Romania ocupa locul 3 in Europa in ceea ce priveste obezitatea.
  • 4.000.000 de romani au peste greutatea normala.
  • 40% dintre copii sunt supraponderali.

In luna iulie a acestui an, un copil de numai 6 ani murea din cauza obezitatii morbide. Numele lui era Alexandru si avea 120 kg la momentul decesului. Din pacate, nu este singurul caz.

Luand in considerare toate acestea, proiectul Scoala mea=Academie de Sanatate isi propune sa ii invete pe copii si parinti cum sa aiba o alimentatie potrivita si sa duca un stil de viata sanatos. Proiectul include urmatoarele activitati:

1. organizarea de sesiuni teoretice pentru scolari, clasele 1-8;

2. organizarea unui serviciu de consiliere online pentru parinti sau cei care nu au timp sa ajunga la intalniri sau sa caute informatii pe net;

3. organizarea de sesiuni individuale si de grup pentru parinti sau cei care vor sa isi schimbe obiceiurile alimentare nesanatoase.

Dimensiunea comunitara este data de:

1. dezvoltarea unui website comunitar cu articole de interes pentru copiii si parintii acestora cu privire la mentinerea unei alimentatii corecte si a unui stil de viata sanatos;

2. dezvoltarea fondului comunitar <Alimente sanatoase, Copii sanatosi> prin care echipa proiectului mobilizeaza resurse din comunitate pentru continuarea proiectului intr-o alta scoala. Mai mult decat atat, parintii si donatorii vor trece din pozitia de donator, in pozitia de decident, ei decidand care va fi urmatoarea scoala inclusa in program.

Website-ul proiectului: www.micaacademiedesanatate.com

Proiectul este dezvoltat in parteneriat cu:

Picture1

 

 

Finantator:

dstmb