<Just ME>, proiect finantat de Fundatia MTV – Staying Alive Foundation, 2014
PROIECT FINALIZAT

SAF-BlueIn urma unui apel de proiecte global, dupa aproximativ 3 luni de evaluare, Fundatia MTV <Staying Alive Foundation> decide sa finanteze 12 proiecte, printre care si proiectul <Just ME> propus de Asociatia Semper Musica.

Proiectul a fost propus de un grup de studenti interesati de domeniul HIV/SIDA, in mod special de prevenirea infectiei cu HIV in randul tinerilor (elevi si studenti). Focusul Fundatiei MTV fiind prevenirea infectiei cu HIV in randul tinerilor prin actiuni inovatoare, studentii si consilierii Asociatiei Semper Musica au decis sa trimita spre evaluare proiectul <Just ME>, proiect care include:

1. Sesiuni de teatru forum adresate elevilor din 6 licee, din 6 orase din Romania;

Aceste sesiuni au un dublu scop si anume, atat informarea si prevenirea infectiei cu HIV in randul tinerilor, cat si prevenirea discriminarii persoanelor care traiesc cu HIV si SIDA.

2. Dezvoltarea unei reviste de benzi desenate in care chiar tinerii vor fi personajele pozitive in lupta cu discriminarea;

Materialul va include atat situatii de discriminare si solutiile pentru acestea, cat si informatii despre HIV/SIDA, contraceptie, servicii de sanatate pentru adolescenti etc

3. Dezvoltarea platformei web <Just ME>: Doar eu si ATAT!

Platforma va include atat informatii legate de HIV/SIDA, contraceptie, orientare sexuala, cat si raspunsuri la intrebarile pe care adolescentii le au si pentru care le este incomod sa gaseasca raspunsuri in cadrul familiei sau cercului de prieteni. Platforma web va include si un serviciu de consiliere online pentru tineri.

Mergi pe www.doarEU.com pentru a accesa platforma!

 

Citeste revista noastra de benzi desenate:

mtv011-211x300