Totul a pornit de la cei 80.000 de tineri de liceu care nu au reusit sa treaca de BAC in 2013, numar la care se adauga alti 70.000 din 2012 si care vor deveni beneficiari ai sistemului de somaj sau proaspeti angajati.

Ce am fi putut face ca numarul acestora sa nu fie atat de mare?

Sunt tineri demotivati de situatia lor financiara sau pur si simplu educatia nu mai este o prioritate pentru ei?

Cine si cat a investit in acesti tineri in asa fel incat ei sa inteleaga ce ii asteapta in situatia in care decid sa nu isi continue studiile?

…si multe alte intrebari la care nu am reusit sa gasim raspuns. Si in loc sa stam sa ne intrebam, mai bine ajungem sa facem ceva pentru cei care au cel mai mult nevoie. Asa s-a nascut un proiect ambitios, dar cu impact: Cand am sa fiu mare!

Proiectul este implementat de Asociatia Hands Across Romania cu sprijin financiar din partea Comisiei Europene prin Programul Tineret in Actiune, proiect la care am promis ca ajutam si asa vom face.

Activitatile proiectului sunt:

1. Organizarea de sesiuni motivationale si de dezvoltare de abilitati pentru liceenii din cadrul Grupului Scolar Industrial „Sf. Pantelimon”;

2. Organizarea de sesiuni cu specialisti adresate acelorasi liceeni: sesiuni cu specialisti din domeniul resurselor umane si oameni de afaceri de succes cu afaceri proprii sau care ocupa pozitii cheie in companii de renume;

3. Organizarea de simulari de interviuri;

4. Dezvoltarea manualului tanarului angajat;

5. Dezvoltarea website-ului: candamsafiumare.com care va include povesti de succes, dar si asteparile si temerile liceenilor din Grupul Scolar Sf. Pantelimon;

6. Cresterea capacitatii unitatii de invatamant de a organiza activitati adresate liceenilor cu resurse din comunitate si de a atrage fonduri private pentru activitatile liceului.

Website-ul proiectului: www.candamsafiumare.com
Asociatia Hands Across Romania: www.handsacross.ro