Am ajutat si vom ajuta ONG-uri la inceput de drum pentru ca stim cat este de important sa ai pe cineva care iti spune ce si cum chiar in momentul in care incepi sa te organizezi!

Desi pasiunea este prezenta, tot ai nevoie de cineva care sa iti zica care sunt primele instrumente pe care trebuie sa le folosesti dupa inregistrare, cum se scrie un proiect, cum se dezvolta o strategie de comunicare, un plan strategic sau unul operational si de ce activitatea de monitorizare si evaluare este atat de iubita de finantatori.

IATA CATEVA resurse ce te-ar putea ajuta in activitatea ta:

Pasi de urmat pentru organizarea unui proces de planificare strategica.

10 platforme de CROWDFUNDING care te-ar putea ajuta sa strangi bani pentru proiectul tau.

Programe de CSR (responsabilitate sociala) organzate de companiile din Romania.

///////

Pana acum, am ajutat 3 ONG-uri si 1 grup informal:

Cu Academia de Sanatate Bucuresti ne-am intalnit atunci cand eram interesati sa dezvoltam un proiect de educatie pe tema nutritiei adresat scolarilor.

Ne-am intersectat, ne-au povestit despre ce facusera pana atunci, ne-au prezentat frumoasa comunitate adunata in jurul lor pe Facebook si ne-am decis sa ii ajutam sa dezvolte un program de educatie in scoli pentru promovarea unei nutritii sanatoase. Ne-am adunat, am pus pe hartie ce si cum, am realizat o prezentare PPT si am inceput sa o trimitem la companii. Am avut peste 10 intalniri cu companii mari precum Cosmote, Holcim, Groupama, Mega Image, Aqua Carpatica, OTP Bank etc. Cei de la Academia de Sanatate au ramas in negocieri cu una dintre companiile cu care am discutat!

Asociatia Inimi Noi Bucuresti a ajuns la noi printr-unul dintre membrii Academiei de Sanatate. Organizatia avea nevoie de un scurt workshop despre metode de strangere de fonduri, eveniment pe care l-am organizat cu drag pentru ei. Fiecare organizatie are povestea ei si ne place cand vedem progrese. Asociatia Inimi Noi se ocupa de un grup de tineri din Tancabesti. Ce este special legat de ei este ca fac acest lucru prin folosirea propriilor venituri si pana acum au organizat cateva evenimente notabile: un campionat de fotbal, tabara la munte si evenimente adresate copiilor la centrul cultural al Primariei Snagov. I-am ajutat sa se organizeze cu strangerea de formulare 2% si le-am oferit cateva finantari pe care sa le incerce: Tara lui Andrei si altele.

Asociatia San Life Arad este o alta organizatie cu care Semper Musica interactioneaza si care a beneficiat de un website gratuit din partea noastra. Am luat legatura cu San Life in urma unui articol postat de organizatie pe Facebook in care povesteau despre activitatea lor. Cum este o organizatie care activeaza in acelasi domeniu cu noi – prevenire HIV si ITS -, am decis sa ii contactam pentru a vedea cum putem colabora, chiar daca ei isi desfasoara activitatea in Arad si Timisoara. Si de la asta pana la website-ul pe care am decis sa il facem pentru ei, nu a mai durat foarte mult. Am ajuns si la sediul lor din Arad, ocazie cu care am discutat despre diferite mecanisme de strangere de fonduri, monitorizarea si evaluarea activitatilor, comunicarea proiectelor, dar si implicarea comunitatii in sustinerea activitatii organizatiei la nivel local.

Cu Asociatia Pacientilor din Galati am inceput sa colaboram in 2017. Impreuna am organizat un proiect de prevenire HIV adresat liceenilor din Galati si mai multe evenimente publice cu aceeasi tema. In final, Asociatia Pacientilor din Galati a beneficiat de un website NOU, o sigla noua si 1 laptop.

Daca crezi ca te putem ajuta, da-ne un e-mail la: office@sempermusica.org

P.S. Ajutorul pe care l-am oferit a fost GRATUIT!